2015. április 21., kedd

„Szappantartó futam!"


E.ON AG - „Szappantartó futam!" - 2015. 

Csapatépítő élményprogram: 100 fővel, 2,5 órában!

Legutóbbi csapatépítésünknek, melyen a németországi E.ON AG csapata vett részt 100 fővel az ABACUS Business & Wellness Hotel**** adott otthont.

Az E.ON csapatának eredetileg ajánlott programot a megbízó igényei alapján jelentősen át kellett alakítani. A legnehezebb feladat az időkeretek leszorítása volt, mivel a 100 fős programra mindössze 2,5 órát szántak. Ez elsőre irreális elvárásnak tűnt, de átgondoltuk, és nekiláttunk.

Terveztünk egy teljesen új autót. Az autók elkészítése így már nem igényelt semmilyen komolyabb műszaki szaktudást, az összeszerelés egyszerűbben elvégezhető lett, de még mindig csapatmunkát igényelt.

Mivel a résztvevők az autók alkatrészeit összeszerelésre készen kapták, így kreatív énjük itt kevésbé bontakozhatott ki, ezért az autók egyedi arculatának kialakításához a design csapatnak nagyobb teret biztosítottunk. Éltek is a lehetőséggel. Az átalakítással az autókat már sokkal rövidebb idő alatt lehetett a futamokra felsorakoztatni. 

A versenyek lebonyolítása is alapvetően megváltozott. Az autókkal nem az országúti lejtőn száguldoztunk, egyesével, hanem sikánokkal és visszafordítókkal tűzdelt épített pályán versenyeztünk. A kialakított kanyargós körpályán valódi „pit stop”–okból indultak a versenyzők, méghozzá minden autó egyszerre. Ezt korábban a lejtős országúton nem tudtuk megtenni. A verseny ebből a szempontból sokkal kiélezettebbé vált. Fej-fej mellett, több futamban. Ami nem változott, az az, hogy az autók továbbra is kétszemélyesek, egyik pilóta kormányoz, a másik fékez. Viszont a „lejtő” adta energiát helyettesítenünk kellett. A „motor” lett a harmadik beépített elem.

A program sikerének elengedhetetlen részei maguk a csapatok voltak. Pestiesen szólva: „vevők” voltak a helyzetre és a játékra. Kihasználták a benne rejlő összes lehetőséget. Az E.ON számára ez a program igazán jó választás volt. Nekünk jóleső érzés volt látni, hogy a több hétig tartó előkészítő munka – tervezés, tesztelés, egyeztetések, gyártás – megérte, mert ez a 2,5 óra valóban emlékezetes marad a részvevők számára.Programkeretek: 40-120 fő.
Időkeretek: 2,5 óra
Ettől eltérő, nagyobb létszám esetén az időkeret változhat.

Simon András
+36 30 215 3221
További képek a programról: fotóalbum


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése